Pravila privatnosti

Izjava o zaštiti podataka

 

Naš odnos prema zaštiti podataka:

Za nas je zaštita podataka povezanih s osobom jako ozbiljna tema i obvezujemo se na respektiranje privatne sfere svih osoba koje se služe našim internetskim web stranicama. Mi nosimo odgovornost za to da je naš rad s osobnim podacima korisnika naših internetskih stranica u skladu s hrvatskim Zakonom o zaštiti podataka.

 

Što su osobni podaci, odnosno podaci povezani s osobom i u koje svrhe se oni rabe?

Osobni podaci su informacije kao što su npr. ime i prezime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj, starost, spol, područja interesa, sadržaj potrošačke košarice, načini plaćanja.

Ime i prezime, adresu dostave i broj telefona koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dajemo na uvid našem partneru GLS Group, iz razloga jer je to jedini način da Vam zatraženi paket dostavimo na kućnu adresu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti isključivo u svrhu kontaktiranja prilikom isporuke paketa za dostavu.

 

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe:

– kako bismo odgovorili na postavljeni upit ili zahtjev,

– radi procesiranja Vaše ponude,

– radi izvršenja naših obveza iz ugovornog odnosa s Vama preko našeg webshopa ili u fizičkoj trgovini.

– kako bismo omogućili podnošenje reklamacija i povrate robe

– kako bismo omogućili zamjenu robe u sklopu jamstva

– kako bismo omogućili razne načine plaćanja

– kako bismo omogućili rezervaciju i preuzimanje robe

Cookies

Cookies su male datoteke koje se kod posjetitelja web stranica mogu pohraniti na računalu posjetitelja. Cookies olakšavaju posjet web stranica i pomažu Vašem prepoznavanju prilikom sljedećeg posjeta. Oni pomažu još bolje prilagoditi sadržaje web stranica potrebama posjetitelja. Cookies našeg poduzeća ne sadrže nikakve informacije o Vama, nego samo broj prepoznavanja koji izvan okvira naše online ponude nema nikakva značenja. Usput treba napomenuti da cookies na sustavu posjetitelja ne pričinjavanja nikakvu štetu. Ako ne želite koristiti njihove prednosti onda ih možete, uz pomoć jednostavnog postupka na vašem browseru, pod izbornikom „Uredi“ deaktivirati.

 

Zaštita vaših podataka:

Za zaštitu osobnih podataka koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili naše usluge ili neke pogodnosti.

Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama. Istarski pršut shop pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, tj. do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na WEB shop-u, odjavite se sa newslettera ili zatražite brisanje profila slanjem zahtjeva na e-mail adresu [email protected], podatci će se obrisati odmah bez zadržavanja, osim u slučaju da postoji nepodmireno dugovanje ili reklamacija na čekanju, gdje ćemo pričekati da ne budete oštećeni, a nakon toga ćemo obrisati profil.

Obavješćivanje o povredi osobnih podataka

U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

 

Obavijest o povredi Vam nećemo poslati u slučaju:

  1. Ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljiva bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti.
  2. Ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca.
  3. Ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor (u tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).

Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

Ne snosimo odgovornost za linkove na stranice drugih online usluga:

Upućujemo vas na to da online usluge drugih ponuđača, do kojih se preko naših stranica može doći, skupljaju podatke u vezi s pretplatom newslettera, o nagradnim igrama, proizvodima obožavatelja, ponudama robe i sl., te da su ti ponuđači osobno odgovorni za pridržavanje zakonskih odredbi u vezi zaštite podataka, te da u pravilu imaju vlastite smjernice za zaštitu podataka. U vezi navedenoga mi ne preuzimamo nikakvu odgovornost niti jamstvo.

 

Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti.

 

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)