Sve proizvode Pršutane Jelenić možete kupiti na našem web shopu.

Istarski pršut kao inspiracija

U samom srcu zelenog istarskog poluotoka smjestio se Sv. Petar u Šumi, mjesto gdje se isprepliće blaga mediteranska klima sa silovitim sjeveroistočnim vjetrom, burom. Idealno je to mjesto za proizvodnju pršuta, jer stvara savršene uvjete kako bi pršut bio onakav kakav je već stoljećima u Istri.
Upravo na tom mjestu, 1999. godine osnovana je Pršutana Jelenić, jedna od prvih registriranih pršutana za proizvodnju Istarskog pršuta.
Morska sol, papar, obilno korištenje prirodnih mikroklimatskih uvjeta i bez konzervansa, tako nastaje Istarski pršut Jelenić. Na tradicionalan način koji je poznat i koji se koristi od davnina na području istarskog poluotoka, a koji je neophodan za garanciju kvalitete, ali i prepoznatljivosti.

prsutana-jelenic-o-nama-01
prsutana-jelenic-o-nama-02

Novo ruho obiteljske tradicije

Danas pršutanu vode braća Luka i Paolo Jelenić, preuzevši vodstvo od roditelja Vande i Branka, i koji su proizvodnju pršuta iz obiteljske tradicije pretvorili u moderan posao, i dalje se čvrsto oslanjajući na tradiciju i obitelj.
Specifičnost obitelji Jelenić očituje se u jedinstvenosti svakog godišta pršuta, jer im karakter odražavaju specifični uvjeti koji su vladali u sezoni u kojoj su se pršuti sušili.

Zlatni sjaj Pršutane Jelenić

Poštivanjem obiteljske tradicije i mikroklimatskih uvjeta u kojima se pršuti suše garantira im osebujan i prepoznatljiv okus i miris, stvarajući na taj način vrhunski proizvod. Kvaliteta pršuta, ali i ostalih proizvoda, prepoznata je na nacionalnim i internacionalnim sajmovima, osvojivši brojne nagrade i priznanja.
Pa je tako prva zlatna medalja osvojena još davne 2004. godine na Vinistri, a nakon toga redale su se i brojne druge. Dvaput je bio šampion na ISAP-u (2013.,2018.), čak jedanaest puta osvojena je zlatna medalja na istoj manifestaciji za Istarski pršut i Nedimljeni pršut (2010., 2012., 2016., 2017., 2018., 2019.), vicešampion bio je u Sinju (2013.), tri zlatne medalje dobivene su i na Danima hrvatskog pršuta (2015., 2016., 2021.), a šampionska titula dobivena je i za kosnicu na Samoborskoj salamijadi (2021.).
No, nagrade su stizale i iz inozemstva pa je tako zlatna medalja za istarski pršut stigla sa sajma SUFFA iz Stuttgarta (2017.), kao i na ocijenjivanju vodeće njemačke tvrtke za ocjenjivanje prehrambenih proizvoda, DLG iz Frankfurta (2020.), dok je panceta Jelenić osvojila srebrnu medalju na ITA –i (Italian taste awards).

prsutana-jelenic-o-nama-10

Nagrade i priznanja

2004  Zlato, Vinistra
2010  Zlato, ISAP
2012  Zlato, ISAP
2013  Šampion, ISAP
2014  Vicešampion, Sinj
2015  Zlato, Dani hrvatskog pršuta
2016  Zlato, Dani hrvatskog pršuta; Zlato, ISAP (Istarski Pršut i Pršut Jelenić)
2017  Zlato, Suffa Stuttgart; Zlato, ISAP (Istarski Pršut i Pršut Jelenić)
2018  Šampion i zlato, Drniš
2018  Šampion i Zlato, ISAP
2019  Zlato, ISAP (Istarski Pršut i Pršut Jelenić); Zlato, Sv. Petar u Šumi (Kosnica)
2020  Zlato, DLG Njemačka
2021  Zlato, Dani hrvatskog pršuta; Šampion, Samobor (Kosnica)

Fotogalerija

Naši proizvodi

Sve proizvode Pršutane Jelenić možete kupiti na web shopu, u samom objektu u Sv. Petru u Šumi ili u maloprodajama na tržnici u Puli ili u drugim specijaliziranim delikatesnim trgovinama.

Dostava u HR i inozemstvu

Dostava u roku od 24 h

Proizvodi vrhunske kvalitete

You've just added this product to the cart: