Prsutana Jelenić predstavlja svoje Live Stream emisije

Do what makes you happy. Novo iskustvo, nova aventura! Htjeli bi se zahvaliti cijelom timu na odlično odrađenom poslu na epizodama live stream-a koje smo imali u ožujku @kinokadar35 @ronaldbrzak @mirjanaporopat @christianpinzan @suzybenvenuti Giancarlo Šegon. I posebno hvala našim partnerima koji su sudjelovali na razne načine u ovom za nas novom projektu @elitimo_marijan @mariobratulic @pizzeria_ulika @filip_modrusan @mljekaralatus @orbanicsandi @orbanic_erik , Hiža od Klobasic, Denis Modrušan, Valentino Modrušan. Nadamo se da su gledatelji bili zadovoljni i da su naučili nešto novo i interesantno! Videozapise možete...

Pročitaj sve

Paolo Jelenić novi je predsjednik udruge proizvođača istarskog pršuta

Paolo Jelenić novi je predsjednik Udruge proizvođača istarskog pršuta i drugih tradicijskih proizvoda od svinjskog mesa, zamijenivši na toj funkciji prvog i dugogodišnjeg predsjednika ove udruge Milana Buršića. Na nedavnoj redovnoj skupštini Udruge, uz Jelenića za predsjednika, za potpredsjednika je izabran pršutarski veteran Mladen Dujmović, a članstvo Nadzornog odbora popunile su mlade snage – Mikela Buršić Lisjak, Danijel Sirotić i Moreno Mekiš. Otkako je prije nekoliko godina naziv udruge proširen te je omogućeno da članovi postaju i ostali proizvođači...

Pročitaj sve

Nijemci nagradili istarski pršut Pršutane Jelenić

Sa zlatnom medaljom kakvu je ovih dana osvojila pršutana Jelenić za svoj certificirani istarski pršut, vrata njemačkog tržišta bila bi im širom otvorena, kada bi ih to zanimalo. Međutim, braću Luku i Paola Jelenića izvoz u Njemačku ne zanima, barem zasad. Istarski pršut pršutane Jelenić iz Svetog Petra u Šumi nagrađen je zlatnom medaljom za kvalitetu na međunarodnom ocjenjivanju pršuta i kobasica koje je u Frankfurtu provela vodeća njemačka tvrtka za ocjenjivanje prehrambenih proizvoda DLG. Ova tvrtka ocjenjivanja ne provodi...

Pročitaj sve

Eksperimentalno dozrijevanje pršuta u vinskom podrumu

Od početka eksperimenta prošlo je već 13 mjeseci, no ne zna se je li uspio, odnosno kakvi su mu rezultati, jer su Jelenići i Arman odlučili ove pokusne pršute načeti tek na predstojećoj Vinistri u Poreču sredinom svibnja, kada će u degustacijskoj radionici ponuditi kušačima i taj pršut i sva četiri vina Kada je sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća u Istri počela legalna proizvodnja pršuta u registriranim pršutanama, higijena je bila jedno od glavnih načela kojih se trebalo pridržavati. Čist...

Pročitaj sve